close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

BTL X-Wave


Το BTL X-Wave είναι μια έξυπνη, ασφαλής και πολύ αποτελεσματική μέθοδος για τη θεραπείας της κυτταρίτιδας, των ραβδώσεων ή αλλιώς ραγάδων, των ουλών και της εν γένει δερματοχάλασης που επέρχεται στο πλαίσιο της γήρανσης, ή  άλλων διαταραχών και παθήσεων.

X-WAVES 1


X-WAVES 2


Βασική αρχή λειτουργίας της συσκευής είναι η εφαρμογή κρουστικών, ηχητικών κυμάτων, τα οποία παράγονται με άμεση πλήξη του δέρματος από μία κεφαλή που αποτελεί στην πραγματικότητα την άκρη ενός εμβόλου που κινείται παλινδρομικά μέσω ενός περιοδικά διατεινόμενου αεροθαλάμου.

X-WAVES 3


Πως λειτουργεί;
Η εφαρμογή των κρουστικών ηχοκυμάτων έχει μακρά ιστορία και εκτεταμένη και επιτυχή χρήση σε πολλούς τομείς της Ιατρικής, της Αισθητικής και της Φυσικοθεραπείας, όπως στη θεραπεία της νεφρολιθίασης, των αρθριτιδών, των αθλητικών κακώσεων κτλ.

Η σημαντική και θετική διαφοροποίηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, έγκειται στο ότι με τη συγκεκριμένη μέθοδο, τα ηχητικά κύματα παράγονται μέσω ενός πολύ απλού, ακίνδυνου και ασφαλή τρόπου, σε αντίθεση με παλαιότερες μεθόδους που κατέφευγαν ακόμη και στη χρησιμοποίηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

X-WAVES 4


Η μετάδοση των ηχητικών κυμάτων λοιπόν, προκαλεί στη συνέχεια μια ελεγχόμενη και περιοδική πλήξη του δέρματος και του υποδορίου ιστού, που καταλήγει ουσιαστικά να προκαλεί διάταση και χαλάρωση αυτών κάτι σαν επαναλαμβανόμενο μασάζ δηλαδή. Στο σημείο αυτό ακριβώς, βρίσκεται και η μοναδική δράση της συσκευής, ακόμη και έναντι περισσότερο εξελιγμένων και σύνθετων μεθόδων που δεν είναι άλλη από το «σπάσιμο» της τόσο ανεπιθύμητης κυτταρίτιδας και στην εν τέλει αναδιαμόρφωση του δέρματος.

Περισσότερο συγκεκριμένα, η κυτταρίτιδα είναι μια πολυπαραγοντική νόσος ή κατάσταση, στην δημιουργία της οποίας παίζουν ρόλο ορμονικές και μεταβολικές διαταραχές, η αύξηση του σωματικού βάρους και οι αυξομειώσεις του. Ωστόσο, κοινή κατάληξη όλων αυτών, είναι η διαταραχή της αρχιτεκτονικής του υποδορίου, το οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες αποτελείται από καλά τακτοποιημένα, μικρά κυττία συνδετικού ιστού, μέσα στα οποία είναι στοιχισμένα και καλά τακτοποιημένα τα λιποκύτταρα. Στην περίπτωση της κυτταρίτιδας ωστόσο, το περίβλημα από τα κουτάκια του υποδορίου που αποτελούν ουσιαστικά και τα στηρίγματα του, δηλαδή οι ταινίες του συνδετικού ιστού χάνουν τη συνεκτικότητα τους και την ευλυγισία τους.

X-WAVES 5


Τελικό αποτέλεσμα αυτών των μεταβολών, είναι ότι τα λιποκύτταρα που μπορεί και να έχουν υπερτραφεί, «στριμώχνονται» στο περίβλημα τους και χάνουν τη στοίχιση και διάταξη τους. Συνακόλουθα, διαταράσσεται η εν γένει αρχιτεκτονική του υποδορίου ιστού, ο οποίος μετατρέπεται από ένα καλογυαλισμένο μωσαϊκό σε ένα κακοτράχαλο πλακόστρωτο, προσδίδοντας στην επιδερμίδα την όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

Τα κρουστικά κύματα, με την επαναλαμβανόμενη διάταση και χαλάρωση του υποδορίου, σπάζουν τα παθολογικά στηρίγματα του συνδετικού ιστού, επιτρέποντας του να αναδιαμορφωθεί στη φυσιολογική του δομή. Συγκεκριμένα, δημιουργούνται νέες, υγιείς ταινίες συνδετικού ιστού που επιτρέπουν στα λιποκύτταρα να λάβουν ομαλή διάταξη και το μωσαϊκό τους να γίνει και πάλι λείο, ομαλό και σφριγηλό. Παράλληλα, αναπτύσσονται και νέα αγγεία με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, της οξυγόνωσης καθώς και των συνοδών μεταβολικών διαταραχών του δέρματος με κυτταρίτιδα.

X-WAVES 6


X-WAVES 7


Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;Η θεραπεία x-wave είναι ανώδυνη, ασφαλής, χαλαρωτική και ευχάριστη τη στιγμή εκτέλεσης, αλλά και εξόχως αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας των ραγάδων και της εν γένει δερματοχάλασης στην πρόσθια κοιλιακή χώρα, αλλά και τα πλαϊνά της (lovehandles), τους γλουτούς, τους μηρούς, τις γάμπες και τους βραχίονες.

X-WAVES 8

 

 

Πότε επιτυγχάνονται και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;Η διάρκεια των συνεδριών καθορίζεται από τον αριθμό, αλλά την έκταση των υποβαλλομένων σε θεραπεία περιοχών. Συνήθως, προσδιορίζεται από τον συνολικό αριθμό των εφαρμοζομένων κρούσεων ή «χτυπημάτων» τα οποία κυμαίνονται από 3000 έως 6000 ανά περιοχή σε χρονική διάρκεια 15-20 λεπτών, αναλόγως της κλινικής κατάστασης. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί και εδώ ότι μεγάλη σημασία για τον τελικό καθορισμό της χρονικής διάρκειας ή του αριθμού των χορηγούμενων κρούσεων έχει η κλινική εμπειρία αυτού που εκτελεί τη θεραπεία.

X-WAVES 9


Δηλαδή, του Ιατρού ή εξειδικευμένου αισθητικού, ο οποίος αξιολογεί το αποτέλεσμα των κρούσεων σε σχέση με την αντίδραση του δέρματος και αναλόγως προσθέτει ή αφαιρεί κρούσεις και αντίστοιχη διάρκεια. Πρακτικά, επομένως η διάρκεια μπορεί να διαρκέσει από 15-20 λεπτά, αλλά και να ξεπεράσει τη μία ώρα σε εκτεταμένες εφαρμογές.

X-WAVES 10


Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός των απαιτούμενων θεραπειών εξαρτάται τελικά από τον ασθενή και την περιοχή του σώματος που υποβάλλεται σε θεραπεία. Κατά μέσο όρο, η θεραπεία της κυτταρίτιδας απαιτεί 6-10 εφαρμογές, μία με δύο φορές την εβδομάδα, σε απόσταση τουλάχιστον 48 ωρών μεταξύ τους.

Επίσης, οι πιο σοβαρές και επίμονες περιπτώσεις κυτταρίτιδας, συνήθως απαιτούν επανάληψη του θεραπευτικού πρωτοκόλλου, αναλόγως της βαρύτητας τους καθώς και πρόγραμμα συντήρησης σε βάθος χρόνου.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μακράς διαρκείας και να συντηρηθούν περαιτέρω σε συνδυασμό και με επιλογές ισορροπημένου τρόπου ζωής και διατροφής.

X-WAVES 11


Σε ποιούς απευθύνεται;Η θεραπεία με BTL X-Wave είναι εξαιρετικά ασφαλής στο σύνολο σχεδόν των ανθρώπων που μπορεί να ενδιαφερθούν για την αισθητική αποκατάσταση της κυτταρίτιδας, δεδομένου ότι είναι απλή και ανώδυνη στην εκτέλεση. Επιπρόσθετα, η χρήση των κρουστικών ηχοκυμάτων είναι καλά δοκιμασμένη και σε βάθος χρόνου μέθοδος σε πολλά πεδία της Ιατρικής, της Αισθητικής και της Φυσικοθεραπείας.

Οφέλη και πλεονεκτήματα;Η θεραπεία με κρουστικά ηχοκύματα, αποτελεί ιδανική λύση και μεταφορικά θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με το αναντικατάστατο σουγιαδάκι της «φαρέτρας» του πολεμιστή κατά της κυτταρίτιδας, αφού:
 • Είναι τελείως ασφαλής και ακίνδυνη
 • Εξαιρετικά ανεκτή, ευχάριστη ή ακόμη και χαλαρωτική

  X-WAVES 12

   
 • Προσαρμόζεται σε κάθε δεδομένο και απαίτηση
 • Έχει αδιαμφησβήτητη και άμεση αποτελεσματικότητα
 • Μπορεί να εφαρμοσθεί, ιδανικά σε βάθος χρόνου, ως θεραπεία συντήρησης
 • Αποτελεί μία από τις οικονομικότερες σε σχέση με τα αποτελέσματα της, μέθοδο
 • Μπορεί να συνδυαστεί συνεργικά και με άλλες πιο σύνθετες και απαιτητικές θεραπείες για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους και την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και των διαταραχών γήρανσης του δέρματος, χωρίς να προσθέτει ουδεμία επιβάρυνση ή παρεμπόδιση στην εκτέλεση τους, όπως είναι η επεμβατική ή και η μη-επεμβατική λιπόλυση κτλ.

  X-WAVES 13

Υπάρχουν αντενδείξεις;Δεν συνίσταται, χωρίς να απαγορεύεται, σε άτομα με εμφυτευμένες συσκευές, νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια, πρόσφατη θρόμβωση ή διαταραχές πήξης αίματος,νεοπλασματική νόσο, πρόσφατες επεμβάσεις στις εφαρμοζόμενες και γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο κύησης ή θηλασμού.