Μικροδερμαπόξεση με Διαμάντια
…το «στιγμιαίο lifting» που προτιμούν οι stars του Hollywood!
Τί είναι η μικροδερμαπόξεση;
Η μικροδερμαπόξεση είναι μια από τις πιο πρόσφατες τεχνικές φροντίδας του δέρματος, που χρησιμοποιούν και οι ειδικοί στο Hollywood.
Αναφέρεται συχνά και ως «στιγμιαίο λίφτινγκ», γιατί αποτελεί μια καλή, πιο «ελαφριά» εναλλακτική λύση για γυναίκες και για άνδρες παγκοσμίως, πολύ αποτελεσματική, αλλά συγχρόνως και οικονομικά πιο προσιτή σε σχέση με ακριβότερες μεθόδους, όπως η πλαστική χειρουργική ή το botox - dysort.
Πρόκειται για μια απλή, γρήγορη, μη - επεμβατική και ανώδυνη μέθοδο, η οποία πραγματοποιεί απολέπιση των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος και γίνεται με:
Α. Διαμάντια και
Β. Μικροκρυστάλλους.
Πώς λειτουργούν τα διαμάντια (microdiamonds);
Μια εξειδικευμένη συσκευή δερμοαπόξεσης, η οποία φέρει στην άκρη του ένα δαχτυλίδι με διαμάντια (βιομηχανοποιημένα), σύρεται και απολεπίζει αποτελεσματικά την προβληματική επιδερμίδα.
…άλλωστε, «τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών»!
Πώς λειτουργούν οι μικροκρύσταλλοι (microcrystals);
Οι μικροκρύσταλλοι αποτελούνται από αργίλιο ή οξείδιο του αλουμινίου, ουσίες αντι-αλλεργικές που χρησιμοποιούνται και για τα σφραγίσματα των δοντιών. Οι μικροκρύσταλλοι εκτοξεύονται από τη συσκευή μικροδερμοαπόξεσης στο ταλαιπωρημένο δέρμα με ελεγχόμενη πίεση, πραγματοποιώντας έτσι μηχανική απολέπιση.
Πού και πώς βοηθάει το δέρμα η μικροδερμαπόξεση;
Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών δερματικών βλαβών, όπως ρηχών ουλών ακμής, επιφανειακών ρυτίδων και λεπτών γραμμών, ηλιακών βλαβών και φωτογήρανσης, πανάδων και υπερμελάχρωσης, δυσχρωμιών, θαμπού ή χλωμού δέρματος. Συνήθως, γίνεται στο πρόσωπο, στο στήθος, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια.
Τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται, καθώς αφαιρείται η ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, προκαλώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ένα αναγεννητικό αποτέλεσμα. Κατά τη διαδικασία της επούλωσης που ακολουθεί, δημιουργούνται νέα κύτταρα, τα οποία κάνουν την επιδερμίδα απαλότερη και υγιέστερη.
Επιπλέον, το δέρμα γίνεται πιο δεκτικό στην απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών από τη χρήση ενυδατικής κρέμας που ακολουθεί πάντα τη διαδικασία, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική εικόνα του προσώπου.
Ήξερες ότι… ;
Η διάσημη χολιγουντιανή ηθοποιός Angelina Jolie επιλέγει να ανανεώνει την επιδερμίδα της και να τη διατηρεί λαμπερή, με μια συνδυαστική μέθοδο, η οποία περιλαμβάνει μικροδερμαπόξεση, LASER peeling και υαλουρονικό οξύ…
Σε ποιά ηλικία μπορώ να κάνω μικροδερμαπόξεση;
Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ηλικίες, συνήθως άνω των 12 ετών και μέχρι τα 65 έτη, μπορούν να προβούν σε θεραπεία μικροδερμαπόξεσης. Σε ηλικίες άνω των 70 ετών, η θεραπεία εμφανίζει ελαφρώς υψηλότερη συχνότητα σε μικροπαρενέργειες, όπως παροδικούς μώλωπες και μικροεκδορές δέρματος.
Πόσο συχνά μπορώ να κάνω μικροδερμαπόξεση;
Η μικροδερμαπόξεση συνήθως γίνεται κάθε 3 με 4 εβδομάδες, ανάλογα με την ανοχή και τις απαιτήσεις του δέρματος. Συχνά, μπορεί κάποιος να χρειαστεί εβδομαδιαίες θεραπείες και στη συνέχεια, να προχωρήσει σε μηνιαία αγωγή συντήρησης, πάντα υπό την παρακολούθηση δερματολόγου.
Ένα πρόγραμμα μικροδερμαπόξεσης, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι:
- Εβδομάδα 1: Πρώτη συνεδρία.
- Εβδομάδα 2: Δεύτερη συνεδρία.
- Εβδομάδα 3: Τρίτη συνεδρία.
- Μηνιαία: Τέταρτη συνεδρία (και έως δώδεκα μήνες).
Ποιά είναι τα σημαντικά οφέλη της μικροδερμαπόξεσης;
- Το δέρμα γίνεται πιο μαλακό, λείο, φρέσκο και ανανεωμένο.
- Τονώνεται η παραγωγή κολλαγόνου.
- Είναι μη - επεμβατική θεραπεία (δεν απαιτεί αναισθησία, ούτε βελόνες).
- Είναι γρήγορη θεραπεία (διαρκεί 15-20 λεπτά).
- Έχει ελάχιστες παρενέργειες.
- Έχει ταχεία ανάκαμψη (δεν απαιτείται παραμονή στο σπίτι, ούτε στο ιατρείο).
- Είναι οικονομικά προσιτή θεραπεία.
- Μπορεί να εφαρμοστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τί λένε οι ειδικοί για την μικροδερμαπόξεση;
Η επιλογή της μικροδερμαπόξεσης σε τακτά χρονικά διαστήματα ως θεραπευτικής διαδικασίας απολέπισης του δέρματος θεωρείται μια αξιόπιστη λύση. Η ιδέα είναι ότι, αν αφαιρέσουμε ή σπάσουμε την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας, το σώμα μας το ερμηνεύει ως ήπιο τραυματισμό και σπεύδει άμεσα να αντικαταστήσει τα χαμένα κύτταρα του δέρματος με άλλα, νέα και υγιή.
Πρώιμες μελέτες δείχνουν ότι η επαναλαμβανόμενη θεραπεία μικροδερμαπόξεσης μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση των χαμηλότερων στρωμάτων του δέρματος, τα οποία θα εργάζονται… «υπερωρίες» για την γρηγορότερη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων στην επιφάνεια!
Ποιές είναι οι πιθανές παρενέργειες της μικροδερμαπόξεσης;
Η διαδικασία της μικροδερμαπόξεσης είναι μια εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία, οπότε οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και υποχωρούν μέσα στα πρώτα λεπτά ή τις πρώτες ώρες μετά τη θεραπεία.
Πιθανές παρενέργειες είναι οι ακόλουθες:
- Σφίξιμο και ευαισθησία δέρματος.
- Ήπια ερυθρότητα.
- Μικρές εκχυμώσεις.
- Μετα-φλεγμονώδη υπέρχρωση (ΡΙΗ; Post-Inflammatory Hyperpigmentation).
- Μικρές εκδορές του δέρματος.
- Μώλωπες.
- Ελαφρώς σπασμένα αγγεία (telangiectasia).