close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Διατροφογενετικός έλεγχος


Κάθε  άνθρωπος  έχει το δικό του μοναδικό γενετικό υλικό (DNA) και κατά συνέπεια και το δικό του μοναδικό τρόπο ζωής, εξαρτώμενο και σχετιζόμενο πάντοτε και με τις εκάστοτε περιβαλλοντικές ή και κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες και καταστάσεις. Έτσι, η κάθε συνειδητή ή μη, καθημερινή επιλογή και συμπεριφορά μας (διατροφή, κάπνισμα, άσκηση, άγχος, περιβάλλον, κλπ), φαίνεται ότι δεν είναι στον ίδιο βαθμό ευεργετική ή επιβαρυντική για τον καθένα από εμάς.

Όλα μας τα κύτταρα περιέχουν το δικό τους γενετικό υλικό, ή αλλιώς το δικό τους DNA, το οποίο αποτελεί σύνθετο μόριο που περιέχει 3 δισεκατομμύρια διαφορετικές μεταξύ τους κωδικοποιημένες,  θέσεις ή αλλιώς γονίδια.

Διατροφογενετικός έλεγχος 1

 
Το κάθε γονίδιο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή συγκεκριμένων ενδογενών ουσιών, μέσω των οποίων ελέγχονται το σύνολο των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού.

Διατροφογενετικός έλεγχος 2

 

Χαρτογράφηση γονιδίων


Με την πρόοδο της σύγχρονης βιοτεχνολογίας, είναι πλέον δυνατό και μάλιστα με τρόπο αρκετά απλό και οικονομικό, η ανίχνευση ή χαρτογράφηση των γονιδίων μας, με τη λήψη μικρής ποσότητας σιέλου, από τη στοματική μας κοιλότητα.

Αξιοποιώντας, αυτά τα σύγχρονα επιτεύγματα, η εταιρεία Εμβιοδιαγνωστική έχει αναπτύξει το GENOSOPHY TEST, ένα εξελιγμένο και πολύ αξιόπιστο τρόπο, για τη εξατομικευμένη μελέτη των γονιδίων εκείνων που μπορεί να:
  • Επηρεάζουν και επηρεάζονται από τη διατροφική πρόσληψη
  • Καθορίζουν τη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό
  • Σχετίζονται με την συναισθηματική πρόσληψη τροφής
  • Συσχετίζονται με προδιαθέσεις για παθολογικές καταστάσεις (όπως Παχυσαρκία, Διαβήτης τύπου ΙΙ, Δυσλιπιδαιμίες& Μεταβολικό Σύνδρομο, Θρομβοφιλία) και
  • Επηρεάζουν την συμπεριφορά που σχετίζεται με το κομμάτι της φυσικής δραστηριότητας , τις αθλητικές επιδόσεις αλλά…και την βιολογική μας ηλικία.


 

Πλεονεκτήματα Ελέγχου


O πραγματοποιούμενος έλεγχος των ιδιαίτερων γενετικών χαρακτηριστικών, διευκολύνει τον επιστήμονα υγείας να αποφασίσει για τον διαιτώμενό του:
 
α) Τι ποσοστό λίπους, πρωτεΐνης, υδατάνθρακα είναι καλύτερο να έχει στο καθημερινό του διαιτολόγιο 
 
Διατροφογενετικός έλεγχος 3


 β) Ποιες είναι οι ανάγκες σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, και φυτικές ίνες και το αν μπορεί, αν χρειάζεται, καθώς κι αν είναι αποτελεσματικό για τον συγκεκριμένο να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής

Διατροφογενετικός έλεγχος 4


γ) Αν μπορεί να καταναλώνει και πόσο, ουσίες όπως η καφεΐνη, το νάτριο (αλάτι) και το αλκοόλ

δ) Την ένταξη ειδικών τροφίμων στο διαιτολόγιο, του που βάσει ερευνών έχει προκύψει ότι βελτιώνουν την υγεία ατόμων με το συγκεκριμένο γενετικό προφίλ και ταιριάζουν καλυτέρα στις γευστικές τους προτιμήσεις

Διατροφογενετικός έλεγχος 5

Επιπλέον

α) Παρέχονται πληροφορίες για τη γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία, τις πιθανότητες που έχει ο διαιτώμενος να επαναπροσλάβει το βάρος μετά από δίαιτα απώλειας βάρους, και αν υπάρχει γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη δυσανεξίας στη γλουτένη και στη λακτόζη

Διατροφογενετικός έλεγχος 6


β) Ελέγχονται τα γονίδια που συσχετίζονται με τη λειτουργία του βιολογικού ρολογιού και προτείνονται παρεμβάσεις σε περίπτωση επιβαρυντικής γενετικής προδιάθεσης του.

γ) Ελέγχεται η ανάγκη του ατόμου για ψυχολογική στήριξη, ιδίως αν υπάρχει γενετική προδιάθεση για συναισθηματική πρόσληψη τροφής.

Διατροφογενετικός έλεγχος 7


Τέλος, αντίστοιχου τύπου πληροφορίες μπορούμε να λαμβάνουμε  & για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι οι αθλητές και τα παιδιά.Διαδικασία δειγματοληψίας

 

Για τη συγκεκριμένη εξέταση, δεν απαιτείται αιμοληψία, αλλά δειγματοληψία DNA. Η όλη διαδικασία  είναι ανώδυνη και αναίμακτη και εξαιρετικά απλή στην εκτέλεση, αφού με κατάλληλο βουρτσάκι (swab) γίνεται λήψη δείγματος από το εσωτερικό της παρειάς (κυτταρικό επίχρισμα παρειάς), το οποίο με τη σύγχρονη τεχνολογία είναι ικανό να μας δώσει επαρκή ποσότητα DNA ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Διατροφογενετικός έλεγχος 8Πρακτική εφαρμογή αποτελεσμάτων


Το Genosophy test, παρέχει εκείνη ακριβώς την πληροφορία του γενετικού υλικού που συσχετίζεται κυρίως με τις διατροφικές σας επιλογές και συμπεριφορές, έτσι ώστε με τη βοήθεια του εξειδικευμένου διαιτολόγου, να αποκτήσετε τη δυνατότητα να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας αλλά και της ψυχοσυναισθηματικής σας ισορροπίας κι ευεξίας.

Διατροφογενετικός έλεγχος 9


Ο στόχος μας είναι να οδηγηθείτε σε περισσότερο στοχευμένες και ουσιαστικά εξατομικευμένες αλλαγές στον τρόπο της διατροφής σας, αλλά και γενικότερα της ζωής σας, κερδίζοντας κόπο και χρόνο, σε σύγκριση πάντα με τις ‘εμπειρικές’ προσεγγίσεις!!