close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Πολυετής Εμπειρία στους Τομείς της Κλινικής Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας, Δερματοχειρουργικής, Ιατρικής Αισθητικής και Εφαρμογών LASER


Η κα Καλλιόπη Καραμανωλάκη αποφοίτησε από το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έλαβε την ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Ακολούθως, μετεκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στην Αισθητική Ιατρική και Δερματοχειρουργική, ασκούμενη σε πιστοποιημένα κέντρα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, όπως το Medical School, University of California USA (Master in Superficial Anatomy and Dermatologic Surgery, UCSD-CME) και το University Hospital of Darmstadt, Germany.

Η πολυετής κλινική εμπειρία της συνιστάται στην λειτουργία 2 δερματολογικών Ιατρειών (Σητεία 2002-2005 και Ηράκλειο Κρήτης 2005-2013), καθώς και στην ίδρυση και λειτουργία ενός σύγχρονου κέντρου-Ιατρείου Δερματολογίας-Δερματοχειρουργικής και Ιατρικής Αισθητικής, συνδεδεμένου λειτουργικά με, την πρώτη αδειoδοτημένη στην χώρα μας, Κλινική Ημερήσιας Νοσηλείας, OASIS MED ONE DAY CLINIC (2013 έως και σήμερα).

Η κλινική πρακτική της αλλά και το κύριο επιστημονικό ενδιαφέρον της ήταν και παραμένουν επικεντρωμένα στην εξυπηρέτηση της σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής-Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, αλλά και της Δερματοχειρουργικής, με την υποστήριξη και διαρκή ανατροφοδότηση με νέα, πρωτοποριακά και καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα, αλλά και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση. Εν γένει, το κλινικό έργο της αποτιμάται σε χιλιάδες αισθητικών και δερματοχειρουργικών επεμβάσεων και πράξεων καθώς και εξετάσεων και θεραπειών ασθενών με δερματοπάθειες.

Παράλληλα με το κλινικό έργο, ανέπτυξε και έντονο επιστημονικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον συμμετέχοντας σε πληθώρα Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων. Περισσότερο συγκεκριμένα, συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα για την απόκτηση δεξιοτήτων δερματοχειρουργικής και Ιατρικής Αισθητικής, όπως το Mentorship Program της ASDS (από το 2010) αλλά και σε αντίστοιχα της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής.

Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης, της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, της International Society for Dermatologic Surgery (ISDS), της American Academy of Dermatology (AAD), της American Society for Dermatologic Surgery (ASDS) και της European Academy of Dermatology and Venereology (EADV). Επίσης, είναι εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής από το 2014.

Κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1998, είναι παντρεμένη με τον Αγγειοχειρουργό κ. Θεόδωρο Ι. Κώστα και μητέρα μιας κόρης.
 

H Μαρία Νικολιδάκη είναι πτυχιούχος Αισθητικός και πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στην συμβουλευτική και συμπεριφοριστική αντιμετώπιση της διαχείρισης βάρους και διαφόρων θεμάτων άμεσα σχετιζόμενων με τη διατροφή.

Σπουδές

Ξεκίνησε τις σπουδές της φοιτώντας  στο τμήμα  Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, και συνέχισε στο τμήμα  Επιστήμης  Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην πτυχιακή της διατριβή ασχολήθηκε με τους παράγοντες κινδύνου  του μεταβολικού συνδρόμου σε παιδιά σχολικής ηλικίας.
 
Απασχόληση

Στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, απέκτησε οκταετή εμπειρία ως συνεργάτης σε διαιτολογικό γραφείο Αλλαγής και Τροποποίησης Διατροφικής Συμπεριφοράς (Nutrimed - Ν.Ερυθραία). Κλινική εμπειρία απέκτησε, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης στα νοσοκομεία “Ερυθρός Σταυρός”, “Γεώργιος Γεννηματάς” και “Σισμανόγλειο”  , αλλά και συμμετέχοντας από το 2015 στο ‘τακτικό ιατρείο Παιδικής Παχυσαρκίας’ της Παιδιατρικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Επίσης από το 2008 μέχρι σήμερα συνεργάστηκε με οργανωμένα κέντρα αισθητικής και διαχείρισης βάρους, όπου έχει ασχοληθεί με την πρόληψη και αντιμετώπιση παχυσαρκίας τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά κι εφήβους, αλλά και με κλινικά περιστατικά (όπως σακχαρώδη διαβήτη, υπερλιπιδαιμίες, υπέρταση, νευρογενή ανορεξία κ.α.), τη διατροφική παρακολούθηση κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό κ.α..
 
Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσής της έχει ολοκληρώσει δύο προγράμματα ψυχολογικής προσέγγισης της διαιτολογικής πράξης:  το “Πέρα από τα όρια της Δίαιτας” και “Δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής για διαιτολόγους” που διοργανώνει το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ) .Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια για τις Διαταραχές Λήψης Τροφής με μεγαλύτερη έμφαση στην Νευρογενή Ανορεξία που διοργανώνονται από το ίδιο κέντρο. Καθώς και σεμινάριο Διατροφογενετικής: «Εξατομικευμένη Διατροφή. Μεταφράζοντας τη Διατροφογενετική / Διατροφογενωμική Έρευνα σε Κατευθυντήριες Οδηγίες Διατροφής» που οργάνωσε η Σχολή Δια Βίου Μάθησης του ΤΕΙ Κρήτης.

Παραμένει ενήμερη για τις συνεχείς, πολύπλευρες εξελίξεις στον τομέα της Διατροφής από σχετικές ημερίδες και συνέδρια, έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και τους αρμόδιους αναγνωρισμένους φορείς.