ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ – ΘΗΛΑΣΜΟΣ
Οι ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, κατά τη διάρκεια της κύησης, φαίνεται να σχετίζονται με την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου. Δηλαδή, είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά, πως η διατροφή που ακολουθεί η γυναίκα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά την υγεία του εμβρύου και να διασφαλίσει τη βέλτιστη ανάπτυξη του. Επομένως, πρόκειται για μια πολύ σημαντική περίοδο στη ζωή της γυναίκας, κατά την οποία πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στο σώμα της και οι διατροφικές της απαιτήσεις διαφοροποιούνται.
Στο κέντρο μας, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Παράλληλα με το διατροφικό ιστορικό λαμβάνεται ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό, γίνεται ανθρωπομετρική αξιολόγηση και τίθενται οι διατροφικοί στόχοι. Με βάση τις ανάγκες και τις διατροφικές συνήθειες της εγκύου καταρτίζεται το πρόγραμμα διατροφής.
Στόχος της διατροφικής παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η ασφαλής πρόληψη των σχετιζόμενων με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής επιπλοκών, αλλά και η ορθή κι επαρκής θρέψη της μέλλουσας μητέρας. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της νέας μητέρας κατά την διάρκεια του θηλασμού, ενώ παρέχονται εξειδικευμένα προγράμματα απώλειας βάρους και βελτίωσης της εικόνας του σώματος κατά την περίοδο της λοχείας.