close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Κρυολιπόλυση – Cryolipolysis


…δώστε μόνιμη λύση στο επίμονο λίπος, χρησιμοποιώντας την… κατάψυξη!


Τί είναι η θεραπεία κρυολιπόλυσης;


Υπάρχουν φορές που ούτε η συστηματική άσκηση, ούτε η παρατεταμένη δίαιτα φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα μας… Το λίπος επιμένει και αντιστέκεται! 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, έρχεται η σύγχρονη ιατρική να δώσει τη λύση με την τεχνική της κρυολιπόλυσης, εντοπίζοντας και εκμεταλλεύοντας την «αχίλλειο πτέρνα» του λίπους, που δεν είναι άλλη από το… υπερβολικό ψύχος!

CRYOLIPOLYSIS 1


Η Κρυολιπόλυση (cryolipolysis) ή, αλλιώς, η τεχνική με «πάγωμα του λίπους» (lipofreezing) είναι μια μη – επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, η οποία, με όπλο τον παγωμένο «υδράργυρο», ενεργοποιεί τη διαδικασία φυσιολογικής εξάλειψης των περισσευόντων λιποκυττάρων του υποδόριου ιστού, καταψύχοντας το λίπος και «σπάζοντας» έτσι, τα λιπώδη κύτταρα.

Η τεχνική πραγματοποιείται με ιατρικό μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας και εφαρμόζεται παγκοσμίως από το 2013, με την έγκριση του FDA.

CRYOLIPOLYSIS 2

Ήξερες ότι…;
Το δέρμα μας αποτελείται κατά κύριο λόγο από νερό και τα κύτταρά του «παγώνουν» στους 0°C. Αντίθετα, έρευνες έδειξαν ότι τα λιπώδη κύτταρα του υποδόριου ιστού χρειάζονται υψηλότερες θερμοκρασίες για να «κρυσταλλώσουν» και να διασπαστούν πλήρως. Η επιλεκτική και ελεγχόμενη, λοιπόν, έκθεση των λιποκυττάρων στους (επιστημονικά αποδεδειγμένους) 2,7°C, που προσφέρει η κρυολιπόλυση, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη και επιτυχή καταστροφή τους, χωρίς να επηρεάζεται παράλληλα καθόλου ο περιβάλλων ιστός.

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζεται κυρίως;


Η μέθοδος έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε άτομα με σωματικό βάρος στα πλαίσια του φυσιολογικού, που, όμως, εμφανίζουν συσσωρευμένο και ανθεκτικό λίπος τοπικά σε «προβληματικές ζώνες» του σώματος (>1,5cm), το οποίο και αντιστέκεται. Δεν αποτελεί λύση για την παχυσαρκία.

Η κρυολιπόλυση, με τη χρήση κεφαλών σε διαφορετικά μεγέθη, μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές περιοχές, αντιμετωπίζοντας συμμετρικές εναποθέσεις λίπους στις δύο πλευρές ή και σε μία μόνο πλευρά του σώματος.
 • Άνω και κάτω κοιλιακή χώρα.
 • Πλάγια κοιλιακή χώρα («λαβές του έρωτα»).
 • Πλάτη.
 • Μπράτσα.
 • Γλουτοί («ψωμάκια»).
 • Μηροί.
 • Οπίσθια.
 • Γόνατα.
CRYOLIPOLYSIS 3

Πώς γίνεται η διαδικασία;


Αφού σημειωθούν οι προβληματικές περιοχές, ο ιατρός θα εφαρμόσει την ειδική φισούνα, η οποία θα προσκολληθεί στο περιττό λίπος, ξεκινώντας τη διαδικασία της ψύξης (2,7°C). Ειδικές μεμβράνες προστατεύουν τη γύρω περιοχή και το κολλαγόνο της επιδερμίδας.

CRYOLIPOLYSIS 4


Η διάρκεια είναι περίπου 1 ώρα. Τα πρώτα λεπτά, υπάρχει μια αίσθηση ανεκτού ψύχους και μικρά τσιμπιματάκια, αλλά πολύ γρήγορα το δέρμα μουδιάζει, οπότε η όλη διαδικασία θεωρείται ανώδυνη, ενώ ο ενδιαφερόμενος ξαπλώνει αναπαυτικά και ασχολείται παράλληλα με ευχάριστες διαδικασίες.

Αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, γίνεται ένα ελαφρύ μασάζ, ώστε να ενισχυθεί η κυκλοφορία τοπικά και να διασπαστούν πλήρως τα λιπώδη κύτταρα. Τα λιποκύτταρα που έχουν κρυσταλλοποιηθεί «πεθαίνουν» μέσα στις επόμενες εβδομάδες και απομακρύνονται οριστικά μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος.

CRYOLIPOLYSIS 5


CRYOLIPOLYSIS 6

Ήξερες ότι!..
… Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, υπολογίζεται ότι πεθαίνει περίπου το 20% – 40% των λιποκυττάρων, ενώ 3 - 5cm λίπους απομακρύνεται οριστικά…!

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;


Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν καθορίζεται από την επιλεγμένη περιοχή και τον όγκο του λίπους. Κατά μέσο όρο, απαιτούνται 3-4 συνεδρίες σε μεσοδιαστήματα ενός μηνός, αλλά πολύ συχνά… και 1 μόνο θεραπεία αρκεί!

CRYOLIPOLYSIS 7

Πότε θα δω αποτέλεσμα;


Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την 1η κιόλας συνεδρία, καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση πόντων (π.χ. μέχρι και 2,5 πόντοι στην περιφέρεια). Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το αποτέλεσμα συνεχίζει να βελτιώνεται σταδιακά μέχρι και 3 μήνες μετά, με τον οργανισμό να αποβάλλει συνεχώς τα νεκρωμένα λιποκύτταρα (τα οποία και δεν αναγεννώνται ποτέ ξανά).

Η διατήρηση ενός σταθερού βάρους, η ισορροπημένη διατροφή και η ένταξη άσκησης στη ζωή του ατόμου, θα το βοηθήσουν να διατηρήσει μακροπρόθεσμα το τελικό αποτέλεσμα και να εδραιώσει μια εξαιρετική εικόνα σώματος με τα επιθυμητά περιγράμματα.

CRYOLIPOLYSIS 8


CRYOLIPOLYSIS 9

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης;


Μη επεμβατική – Ελεγχόμενη τεχνική
Ανώδυνη – Αναίμακτη τεχνική
Γρήγορη – Εύκολη τεχνική
Ασφαλής τεχνική

 

Γίνεται:
 • Χωρίς τοπική αναισθησία.
 • Χωρίς εισαγωγή σε νοσοκομείο.
 • Χωρίς φαρμακευτική αγωγή.
 • Χωρίς επιπλοκές και δυσάρεστες παρενέργειες.
 • Χωρίς χημικές ουσίες, ενέσεις ή επικίνδυνες υψηλές θερμοκρασίες.
Σημαντικά σημεία:
 • Απαιτούνται λίγες μόνο συνεδρίες.
 • Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και έχουν μακρόχρονη διάρκεια.
 • Έχουμε βελτίωση στην ποιότητα του δέρματος (σφικτό και λαμπερό δέρμα, χωρίς χαλάρωση).
 • Τα λιποκύτταρα απορρίπτονται από τον οργανισμό με εντελώς φυσικό τρόπο, ενώ δεν επηρεάζονται οι περιβάλλοντες ιστοί του δέρματος.
 • Εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές του σώματος, μεμονωμένα ή και ταυτόχρονα.
 • Δεν έχουμε χρόνο αποθεραπείας, με τον ενδιαφερόμενο να επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
 • Δεν έχουμε ουλές και σημάδια.
 • Δεν έχουμε κίνδυνο λοίμωξης.
 • Αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για την λιποαναρρόφηση, όπως, επίσης, εφαρμόζεται και μετά από θεραπεία λιποαναρρόφησης.

Υπάρχουν παρενέργειες;


Μετά τη συνεδρία, το δέρμα μπορεί να παρουσιάσει μια φυσιολογική ερυθρότητα και ευαισθησία ή μια ένδειξη φλεγμονής, ως αποτέλεσμα της υπερβολικής ψύξης. Τα συμπτώματα είναι προσωρινά και υποχωρούν πλήρως μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η κρυολιπόλυση θεωρείται ακατάλληλη τεχνική μόνο για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.