close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων)


Εξαφανίστε για πάντα τις… ραγάδες του δέρματος!
μόνιμο αποτέλεσμα – ασφαλής τρόπος


Τί είναι οι ραγάδες;


Οι δερματικές ραβδώσεις ή «ραγάδες», όπως συνήθως τις αποκαλούμε, είναι λεπτές γραμμές στο σώμα (με τη μορφή ατροφικών ουλών) και αποτελούν μία σχετικά κοινή βλάβη του δέρματος. Πρόκειται για μια συχνή αιτία προβληματισμού σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, αλλά αποτελεί μάλλον περισσότερο ένα αισθητικό πρόβλημα, παρά κάποιο σοβαρό ιατρικό.

Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 1


Διακρίνονται σε πολλά είδη, μεταξύ των οποίων είναι οι ατροφικές ραβδώσεις, οι ραγάδες rubra (μωβ-κόκκινες), ραβδώσεις nigrae (σκούρες) και οι ραβδώσεις alba (λευκές).

Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 2


Τα πιο συνηθισμένα σημεία του σώματος που θα δούμε ραγάδες είναι: κοιλιακή χώρα, στήθος, κάτω μέρος πλάτης και ώμων, μπράτσα, μηροί και γλουτοί.

Πώς δημιουργούνται οι ραγάδες;


Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν το χόριο (μεσαίο στρώμα δέρματος, ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο λίπος), που αποτελείται κυρίως από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες οργανωμένες σε ένα πλέγμα και διατηρεί το σχήμα και την ελαστικότητα του δέρματος, τεντώνεται περισσότερο από όσο μπορεί να ανεχθεί. Τότε, οι συνδετικές ίνες του δέρματος μπορεί να σπάσουν, να διαταραχθεί η παραγωγή κολλαγόνου και να προκληθούν «ουλές».

Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 3

Γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες;


Οι πιο κοινές αιτίες εμφάνισης των ραγάδων στο δέρμα είναι οι εξής :
 • Κληρονομικότητα: Η ελαστικότητα του δέρματος είναι περισσότερο ή λιγότερο «καλής» ποιότητας από κατασκευής του γενετικού μας υλικού.
 • Εθνικότητα: Οι άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν ραγάδες.
 • Σημαντική / Απότομη Αυξομείωση Σωματικού Βάρους: Όταν το σωματικό βάρος διακυμαίνεται απότομα, η επιδερμίδα συχνά δεν μπορεί να συμβαδίσει άμεσα και παράλληλα με αυτό.
 • Περίοδος Εφηβείας: Το δέρμα συχνά δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει απόλυτα τους επιταχυνόμενους ρυθμούς ανάπτυξης κατά την εφηβεία.
 • Εγκυμοσύνη: Οι ραγάδες (εγκυμοσύνης) συνήθως εμφανίζονται μεταξύ 6ου και 7ου μήνα εγκυμοσύνης, που το δέρμα τεντώνεται αισθητά.
Σημαντικός παράγοντας εδώ και πάλι η αναμενόμενη αυξομείωση του βάρους, πριν και μετά τη γέννα.

Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 4

… τα στατιστικά δείχνουν ότι ραγάδες εμφανίζουν
το 70% των έφηβων κοριτσιών και 40% των έφηβων αγοριών,
καθώς και 3 στις 4 γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα …
 • Χρήση Κορτικοστεροειδών: Η βαριά ή μακροχρόνια χρήση φαρμακευτικών ενώσεων, όπως τα κορτικοστεροειδή / αναβολικά στεροειδή, μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό μυών που «τεντώνουν» το δέρμα.
 • Body Building: Η ταχεία και επιτακτική ανάπτυξη της μυϊκής μάζας μπορεί να τεντώσει το δέρμα πέρα από τα όριά της.
Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 5
 • Διαταραχή Επινεφριδίων - Αύξηση Κορτιζόνης (Σύνδρομο Cushing, Σύνδρομο Marfan, Σύνδρομο Ehlers-Danlos, κα). Η κορτιζόνη είναι ορμόνη που παράγεται φυσικά από τα επινεφρίδια. Ωστόσο, μεγαλύτερη ποσότητα κορτιζόνης από την απαιτούμενη, μπορεί να κάνει το δέρμα να χάσει την ελαστικότητά του.
 
Ήξερες ότι… ;
… η οριστική λύση στις ραγάδες θα έρθει από τα έμπειρα χέρια του ιατρού, καθώς δεν υπάρχουν «μαγικά φίλτρα». Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι φυσικοί τρόποι πρόληψης και υποβοήθησης της θεραπείας τους. Καλός ύπνος, λήψη βιταμινών C και E, ενυδάτωση οργανισμού και δέρματος με επαλείψεις από βούτυρο κακάο, αμυγδαλέλαιο ή aloe vera, είναι μερικές από αυτές …

Ποιά είναι η θεραπευτική τους αντιμετώπιση;


Οι ραβδώσεις αποτελούν μια εξελικτική πάθηση του κολλαγόνου του δέρματος, που αν την προλάβουμε στα πρώιμα στάδιά της, μπορούμε να μιλάμε για σημαντική βελτίωση στην εικόνα τους.

Όλες οι θεραπείες αποσκοπούν στη διέγερση των ινοβλαστών, με στόχο να αναδομηθεί το «σπασμένο» κολλαγόνο στο χόριο και να μικρύνει, έτσι, το εύρος της ράβδωσης, σε βαθμό που να μην γίνεται πλέον τόσο αντιληπτή.

Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 6


Η θεραπεία των δερματικών ραβδώσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους, οι οποίες εφαρμόζονται και ως αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ανάλογα με την ένταση και την έκταση της βλάβης.

Α.   ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Μέσω της εφαρμογής κρεμών και επιθεμάτων στα σημεία των ραγάδων, τα οποία περιέχουν θρεπτικές ουσίες και ενεργοποιούν τους ινοβλάστες (π.χ. βιταμίνη C και E, τοπική χρήση ρετινοειδών).

Β.   ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ & PEELING
Στόχος είναι η επιτηδευμένη πρόκληση βλάβης στο δέρμα, ώστε να κινητοποιηθούν οι ινοβλάστες και οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος.
Με τις τεχνικές της μικροδερμοαπόξεσης και του peeling (με χρήση Α-ρετινόλης σε συνδυασμό με γλυκολικό οξύ), γίνεται προσεκτική και ελεγχόμενη αφαίρεση επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος. Οι μέθοδοι πρέπει να διεξάγονται πάντα από έμπειρο ιατρό, ώστε να μην προκληθεί ζημιά (π.χ. υπέρχρωση) στο πολύ λεπτό δέρμα της περιοχής, παρά μόνο να επιτευχθεί η επιθυμητή ενεργοποίηση της επούλωσης.

Γ.   ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (PRP)
Η μέθοδος Platelet-Rich Plasma (PRP) εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες (πρωτεΐνες οργανισμού, με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες) που υπάρχουν στα αιμοπετάλια, προκειμένου να επιτευχθεί ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων και να ενισχυθεί η αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Η υφή του δέρματος βελτιώνεται, ενώ αποκαθίσταται και η ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 7


Δ.   LASERs
Με τη χρήση των εξειδικευμένων lasers μπορούμε να διοχετεύσουμε ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, χωρίς να δημιουργηθεί επιφανειακή βλάβη. Οι θεραπείες είναι ανώδυνες χάρη στο ενσωματωμένο πατενταρισμένο σύστημα ψύξης - προστασίας Dynamic Cooling Device (DCD) της Candela, το οποίο προετοιμάζει το δέρμα για τη θεραπεία, με την επιλεκτική ψύξη των ανώτερων στρωμάτων του δέρματος, μέσω μιας στιγμιαίας «έκρηξης» του ψυκτικού, πριν από τον παλμό του LASER.
 • V-Beam Perfecta (παλμικό LASER) χρησιμοποιείται κυρίως για την θεραπεία των κόκκινων ραγάδων - αγγειακών (χρωματισμένων ή μη) τραυμάτων του δέρματος, με χαμηλή συχνότητα παρενεργειών. Κάθε παλμός από το V-Beam Perfecta αποτελείται από 8 επιμέρους μικρο-παλμούς, που δίνουν τη δυνατότητα για στοχευμένη, γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπιση.
Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 8
 • GentleYAG LASER (LASER τύπου Nd:YAG) πρόκειται για μια πιστοποιημένη συσκευή από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), που χρησιμοποιείται για θεραπείες όλων των τύπων δέρματος, με αξιόλογα αποτελέσματα.
ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ
 • Fractional CO2 LASER (κλασματικό LASER διοξειδίου του άνθρακα), το οποίο παρέχει 6 διαφορετικούς τρόπους θεραπείας, κυρίως των λευκών (ώριμων) ραγάδων, με ακτίνες LASER. Η δέσμη του LASER διασπάται σε επιμέρους λεπτές δέσμες, δίνοντας το πλεονέκτημα να διοχετεύουμε την ισχύ που επιθυμούμε στο επιθυμητό βάθος, με στόχο την στοχευμένη πλήρη ανάπλαση του δέρματος.
… η βελτίωση στις κόκκινες ραγάδες φτάνει το 80% - 90%, ενώ στις λευκές (δύσκολες) ραγάδες τα ποσοστά βελτίωσης είναι λίγο μικρότερα …
 
Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 9


Ε.   FRACTIONAL RF MICRONEEDLING
Στόχος είναι η διέγερση των ινοβλαστών μέσω της υπεραιμίας που δημιουργεί το θερμικό αποτέλεσμα της εφαρμογής του Συστήματος Κλασματικών Ραδιοσυχνοτήτων RF, ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Πολλές μικροακίδες διεισδύουν στην βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος, προκαλώντας θερμική διέγερση, μέσω της εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων. Η επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος μένει ανεπηρέαστη, ώστε από τους ανέπαφους θύλακες να ξεκινήσει η διαδικασία ενισχυμένης επούλωσης.

Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 10


Αποκατάσταση Ραβδώσεων (Ραγάδων) 11